
Christine Haßauer M.Sc.
eMail: | christine.hassauer@tum.de |
Tel.: | +49 (0)8161-71 4360 |
Fax: | +49 (0)8161-71 4501 |
Adresse: | Technische Universität München |
Forschungsschwerpunkte
Evidenzpraktiken in der Lebensmittelsicherheit
Lebensmittelsicherheitspolitik
Risikowahrnehmung und -beurteilung
Ausgewählte Veröffentlichungen
Hassauer, C., Roosen, J. (2020): Toward a conceptual framework for food safety criteria: Analyzing evidence practices using the case of plant protection products. Safety Science (127), 104683.
Hassauer, Christine; Ehlers, Sarah; Roosen, Jutta (2019): Bewerten und Gewichten. Evidenz als Entscheidungshilfe in der Gesundheits- und Umweltpolitik. In: Karin Zachmann und Sarah Ehlers (Hg.): Wissen und Begründen. Evidenz als umkämpfte Ressource in der Wissensgesellschaft. Baden-Baden.
Hassauer, C., Roosen, J. (2019). Which criteria do consumers use to evaluate the safety of food? Paper presented at the AAEA Annual Meeting. Atlanta, USA, July 21-23.
Hassauer, C. (2019). Evidencing practice - Identifying relevant societal factors and interactions in risk assessment for food safety. Poster presented at the 2019 Conference of the Society of Risk Analysis Europe, Potsdam Germany, June 23-26.
Hassauer, C. (2018): Negotiating responsibility in food safety: Changes and developments since the BSE crisis in Europe. Contributed presentation at the international workshop “Who’s driving?”, Dt. Museum, Munich, December 06-07.
Hassauer, C. (2018): Evidencing Practice. Identifying relevant factors in the determination of food safety. Poster presented at the 3. LGL Congress, Erlangen, November 21-22.
Hassauer, C. (2018): Towards a conceptual framework for food safety criteria - analyzing evidence practices using the case of plant protection products. Contributed Presentation at the 2018 Conference of the Society of Risk Analysis Europe, Östersund, Sweden, June 18-20.
Hassauer, C. (2017): The Role of Scientific and Intuitive Risk Analysis in the Evidencing Practice of Food Safety. Contributed Presentation at the 2017 Annual Meeting of the Society for the History of Technology, Philadelphia, USA, October 26-29.
Sonstiges
Hassauer, C. (2018): How Do We Determine If Our Food Is Safe?. Podcast contribution in the series “Let’s Talk Risk”, Society for Risk Analysis. August 13.
Hassauer, C. (2018): Towards a conceptual framework for food safety criteria - analyzing evidence practices using the case of plant protection products. Presentation Brownbag Seminar, University of Alberta, May 17.
Beruflicher Werdegang
03.2018-05.2018
Gastwissenschaftlerin, University of Alberta, Edmonton, Kanada
Seit 04.2017
Wissenschaftliche Mitarbeiterin am Lehrstuhl für Marketing und Konsumforschung der Technischen Universität München
06.2016-03.2017
Programmbetreuerin Energie und Umwelt/ QAL Umweltgutachter GmbH, Vierkirchen
10.2013-03.2016
Werkstudententätigkeit im Bereich Marketing sowie Internationalisierung/ BayWa AG, München
Ausbildung
10.2013-03.2016
Studium Agrarwissenschaften, Fachrichtung: Ökonomie, Technische Universität München Abschluss: M.Sc.
10.2010-09.2013
Studium Agrarwissenschaften, Technische Universität München, Abschluss: B.Sc.